SIV & KYSR Token NFT Kampanyaları Katılım Koşulları / Dijital Cüzdan (Metamask, Trustwallet) Nasıl Açılır?

Katılım Koşulları

Kampanyaya sadece BitexenClub mobil uygulamasından katılım sağlanabilecektir.

Katılım için BitexenClub’da onaylı kullanıcı hesabı oluşturulmuş olması gerekmektedir.

KYSR ve SIV Token sahiplerine özel olarak düzenlenmiştir.

Kampanyadan hak edilen NFT’ler sadece dijital cüzdan sahiplerine iletilebilir.

Kazanılan ödüller başkasına devredilemeyeceği gibi ödüllerin nakit karşılığı da talep edilemeyecektir.

Yakılacak toplam miktar kadar Bitexen de yakım yapacaktır.

Bitexen Teknoloji A.Ş. koşulları ve kampanya süresi değiştirme hakkını saklı tutar.

BitexenClub, kampanyayı herhangi bir zamanda, herhangi bir nedenle iptal etme ve/veya kampanya koşullarını değiştirme hakkına sahiptir.

Kampanya esnasında ve sonrasında oluşacak olan herhangi bir olumsuz deneyimden Bitexen Teknoloji A.Ş. sorumlu tutulamaz.

Kullanıcı hatası nedeniyle dijital cüzdana aktarılamayan ödül hakkında tüketiciye karşı Bitexen Teknoloji A.Ş. bir sorumluluk taşımamaktadır.

Kampanya geçerlilik süresi biten kampanyalar üzerinde iade ve hak beyan edemez.

Kampanya bitiş tarihi 26.05.2022 olarak belirlenmiştir.

KYSR ve SIV Token veya Bitexen Teknoloji A.Ş. katılım koşullarında değişiklik yapma, değiştirme ve yarışmayı sonlandırma hakkına sahiptir. Kullanıcı işbu değişiklikleri takip etmek zorundadır. Bu değişiklik ya da iptal, kampanyaya katılan kullanıcılara kazanılmış hak teşkil etmez.

Katılımcılar, ödül kazananların ilan edileceği tarihin, ödül kazananlara haber verilecek tarihin ve ödül kazanan kişilerin başvuru tarihinin, gerek duyulduğu takdirde Bitexen Teknoloji A.Ş. tarafından değiştirilebileceğini kabul etmiş sayılacaktır.

Bu kampanyanın ve BitexenClub üzerinde düzenlenen diğer kampanyaların tüm hakları münhasıran Bitexen Teknoloji A.Ş.’ye aittir.

İşbu kampanya şartlarına aykırı bir durum tespit edildiğinde, BitexenClub söz konusu hediye hakkını kayıtsız şartsız iptal etme hakkına sahiptir.

Dijital Cüzdan (Metamask, Trustwallet) Nasıl Açılır?

Kriptografi ya da "şifreleme" okunabilir durumdaki bir verinin içerdiği bilginin istenmeyen taraflarca anlaşılmayacak bir hale  dönüştürülmesinde kullanılan yöntemlerin tümüdür.

Kripto varlıklar, işlemleri güvenceye almak için kriptografi(şifreleme) kullanan, çalışma şekli nakite alternatif bir değişim aracı olarak  tasarlanmış bir dijital varlık, bir sanal unsurdur. Kripto paralar bir nevi dijital veya sanal döviz olarak da düşünülebilir.

Kripto varlıklar arasında adını sıklıkla duyduğumuz coinler, tokenlar ve nft'ler yer almaktadır. Bu dijital varlıklar kripto cüzdanlarında  saklanır ve bu cüzdanlar aracılığı ile blokchainler üzerinden başka cüzdanlara gönderilebilir.  Kripto para cüzdanları kripto varlıkların transferlerini ve sahipliklerini ifade etmeye yarayan yazılımsal araçlar olarak düşünülebilir. Her  kripto varlık cüzdanı harf ve rakamlardan oluşan bir adrese sahiptir. Bu adresler banka hesaplarındaki IBAN gibi düşünülebilir.

Kripto cüzdanlar arasında Metamask cüzdanının dünya çapında en yaygın cüzdan olduğu söylenebilir. Metamask cüzdanı hem Chrome,  Firefox, Brave ve Microsoft Edge gibi en yaygın internet tarayıcılarıyla hem de mobille uyumlu bir şekilde çalışabilir. Bu makalede  Metamask cüzdanının nasıl kurulacağından bahsedeceğiz.

Metamask cüzdanı Chrome tarayıcısından kurmak için:  https://metamask.io/ adresine gidip "download" butonuna tıklıyoruz. Daha sonra Metamask bizi Chrome web store'a yönlendiriyor.  Metamask'ı internet tarayıcımıza eklenti olarak kuracağımız için "install metamask for Chrome" butonuna tıklayıp, açılan sayfadan  "Add to Chrome" butonuna tıklayarak tarayıcımız üzerinde MetaMask cüzdanı kurma işlemini başlatmış oluyoruz. MetaMask kurulumu  bittikten sonra tarayıcınızın sağ üst köşesinde yapboz parçasına benzer bir ikon görmüş olacaksınız. O ikona tıkladığınızda MetaMask’ı  göreceksiniz. MetaMask’ın yanındaki raptiyeye benzer ikona tıklayarak da MetaMask cüzdanını tarayıcınıza sabitlemiş olursunuz.

Bunları yaptıktan sonra MetaMask’ta cüzdan oluşturmak için Get Started (Kuruluma Başla) butonuna tıklayabilirsiniz. Get Started butonuna tıkladıktan sonra karşımıza iki buton daha çıkıyor. Sağ tarafta Create a Wallet (Cüzdan Oluştur) butonuna  tıklayarak cüzdanımızı oluşturmaya başlıyoruz.

Create a Wallet butonuna tıkladıktan sonra MetaMask bizi bazı konular için uyarıyor. Agree (Kabul Et) butonuna tıklayarak cüzdan  oluşturmaya devam ediyoruz.

MetaMask, oluşturacağımız cüzdan için bir parola belirlememizi istiyor. İstediğiniz parolayı belirledikten sonra Create (Oluştur)  butonuna tıklıyoruz. Bu parola bilgisayarınızı kapatıp açtığınızda, windows'u kilitleyip açtığınızda ve cüzdanınızı başka bir tarayıcıda  açtığınızda sizden istenecektir. Ancak cüzdanınız için en kritik nokta bu değildir.

CÜZDANINIZ İÇİN EN ÖNEMLİ KONU: SECRED BACKUP PHRASE

Secret Backup Phrase yani gizli kurtarma sözcük grubunuz cüzdanınız için kesinlikle kaybetmemeniz, güvenli bir yerde saklamanız ve  cüzdanınıza erişebilmeniz için gerekli olan sözcük grubudur.

Bütün kripto cüzdanlar size hayati önem taşıyan bu sözcük grubunu 1 kez verirler ve bu sözcük grubunun muhafaza edilmesi tamamen  sizin sorumluluğunuzdadır. Metamask, size sırasıyla 12 kelime verecek ve bu kelimeleri not almanızı isteyecek. Bu 12 kelimelik şifre  cüzdanınız için en önemli şey olduğundan bilgisayarınıza kaydetmeniz hem hack durumunda cüzdanınızın çalınması tehlikesini doğurur  hem de bilgisayarınızın bozulduğu senaryoda sizi cüzdanınıza bir daha erişememe riski ile karşı karşıya bırakabilir ve bütün yatırımınız  bir anda yok olabilir. Bu sebeple 12 kelimelik kurtarma şifrenizi mümkünse birden fazla kağıda yazıların silinmeyeceği şekilde not alıp  güvenli yerlerde muhafaza etmeniz sizin için en sağlıklı yol olabilir.

Kelimeleri sırayla doğru bir şekilde sakladığınıza emin olduktan sonra Next (İleri) butonuna tıklayabilirsiniz.

MetaMask, Phrase Word’leri güvenli ve doğru bir şekilde sakladığınızdan emin olmak için size verdiği kelimeleri sırasıyla doğru bir şekilde tekrardan yazmanızı istiyor. Bu işlemi de doğru bir şekilde yaptıktan sonra Continue (Devam Et) butonuna tıklayabilirsiniz.

MetaMask Cüzdanıma Her Giriş Yaptığımda Phrase Word’leri Girmek Zorunda Kalacak Mıyım?

Tabii ki de hayır! Eğer cüzdanınıza farklı bir cihazdan ilk defa giriş yapıyorsanız Phrase Word’lere ihtiyacınız var. Ancak daha önce  kullandığınız cihazlarda sadece parolanızı girerek kripto para cüzdanınıza giriş yapabilirsiniz.

Metamask mobil kurulumu nasıl yapılır? Bsc ağı nasıl eklenir?

Öncelikle telefonumuzun mağaza uygulamasına gidip "metamask" yazıp aratarak metamask ugulamasını indiriyoruz ve kurulum  aşamalarını bilgisayarda yaptığımız gibi yapıyoruz. Bunun için yukarıdaki rehberi inceleyebilirsiniz.

12 kelimelik anahtarınız ve şifreniz  oldukça önemlidir. Kurulum aşamasında bunları muhakkak kimsenin erişemeyeceği bir yere not edin.

12 kelimelik anahtar ve şifre işleminin ardından  Metamask kurulumu gerçekleşmiş olacak.

Cüzdanınızın ortasındaki "ETH" yazısını gördüyseniz artık MetaMask cüzdanınızı başarıyla oluşturmuşsunuz demektir. Cüzdanınızdaki  ETH yazısı şu anda "Ethereum" ağında olduğunuzu gösterir. Ethereum en yaygın ağlardan birisidir. Ancak biz işlemlerimizi başka  ağlarda yapmak istiyorsak cüzdanımıza işlem yapmak istediğimiz ağı da eklememiz gerekmektedir. Yeni ağ ekleme yöntemleri mobil  uygulamada ve web tarayıcısında benzer olsa da yine de aralarında farklar vardır.

Web Tarayıcısı için:​

Örneğin cüzdanımıza BSC(Binance Smart Chain) ağını eklemek istiyor olalım. BSC ağını eklemek için önce cüzdanımızın üst kısmında  "Ethereum Mainnet" yazan kısma sonra en alttaki "ağ ekle" kısmına tıklıyoruz ve karşımıza yeni bir sayfa açılıyor. Bu sayfada bizden  ekleyeceğimiz ağın adını, RPC URL adresini , zincir kimliğini, para birimi sembolünü ve Blok gezgini URL adresini yazacağımız bölümler  bulunuyor.

Mobil uygulama için:​

Eğer Metamask'ı mobil uygulamadan kullanıyorsanız uygulamanın sol üst kısmında yer alan üç çizgi işaretine tıklayıp açılan yan  panelden "Settings" (Ayarlar) kısmına gitmeniz gerekmektedir. Settings kısmına gittikten sonra "Networks" (Ağlar) bölümüne tıklayıp  en alttaki "Add Network" (Ağ Ekle) kısmına tıklayarak eklemek istediğimiz ağın özelliklerini gireceğimiz sayfaya erişmiş oluruz. Burda  Metamask bizden ağın adını, RPC Url adresini, zincir kimliğini, para birimi sembolünü ve blok gezgini URL adresini istemektedir.

Bu bilgileri BSC ağı için​

https://academy.binance.com/tr/articles/connecting-metamask-to-binance-smart-chain ​ sayfasından bulabilirsiniz. BSC ağı Binance'ın kendi ağı olduğu için en güncel ve doğru bilgileri yine kendi mecralarından bulmak en  mantıklısıdır. İstenen bilgileri girdikten sonra kaydet diyerek BSC ağını eklemiş olursunuz. Benzer yollarla Avax, Polygon, Velas gibi  ağları da ekleyebilirsiniz.

Cüzdanınızı tarayıcınızın eklentisinden veya mobil uygulamadan açtıktan sonra "Account 1" (Hesap 1) yazan yerin altında arasında  harflerin ve rakamların bulunduğu bir kısım göreceksiniz. Bu kısım sizin Metamask cüzdan adresinizdir. Farenizi oraya götürüp bir kere  tıklamanız cüzdan adresinizi kopyalamanız için yeterlidir. Mobilde ise o kısma tıklayarak cüzdan adresinizi kopyalayabilirsiniz. Cüzdan  adresiniz de bankalardaki IBAN adresinizle aynı işlevi görürler. Dijital varlıklarınızın bulunduğu dijital adresinizdir. Bu adres Metamask  Cüzdanı için bütün ağlarda geçerli tek bir adrestir. Yani Metamask cüzdan adresiniz Ethereum, BSC, Polygon gibi diğer ağlarda farklılık  göstermez. Yani sizden cüzdan adresi isteyen yerlere vereceğiniz adres için Metamask üzerinden BSC ağında değil de Ethereum  ağındayken kopyaladığınız adresi verdiyseniz kaygılanmanıza gerek yok. Ancak siz bir başkasına dijital varlık transferi yapmak  sitediğinizde doğru ağdan işlem yapıp yapmadığınıza dikkat etmelisiniz.